Meteen naar de inhoud

Retraite

Stel je eigen retraite samen om weer helemaal thuis te komen.

YogaFarm biedt je de mogelijkheid om in retraite te gaan, zodat je je even kunt terug te trekken uit je dagelijkse leven en weer meer in verbinding komt met de natuur en je essentie. In stilte in het bos kun je je weer bewust worden van wie je bent, wat je voelt en even helemaal bijkomen en opladen. Hierbij is de krachtplek in de basis je ondersteuning, maar daarnaast kan ik waar nodig ondersteuning bieden in de vorm van een inspiratie-, individuele yoga- of meditatiesessie. Maar wie weet ervaar je dat deze plek je uitnodigt om alleen maar te zijn!

Je bepaalt hoeveel dagen je wilt komen en samen kijken we bij aankomst of gedurende je verblijf welke ondersteuning passend is bij jouw behoefte. Vaak is er een aanleiding waarvoor je in retraite komt, maar door eerst te aarden op deze krachtige stille plek kun je bewust worden van de onderliggende thema’s die om aandacht vragen. Geen vooropgezet vast plan, zodat we in het moment kunnen afstemmen wat wenselijk is.

Het is ook mogelijk om samen met je familie of vriend(en) te komen. De intentie is nog steeds dat jullie met elkaar de verdieping willen ervaren met de natuur en je essentie. Ieder met z’n eigen thema waarin je kunt uitwisselen of wellicht heb je met elkaar een specifieke aanleiding waarvoor je bij YogaFarm in retraite wilt komen.

Overnachtingsmogelijkheden

Overnachten bij YogaFarm is niet te vergelijken met een verblijf in willekeurig natuurhuisje of op een natuurkampeerterrein. De plek is volledig beschikbaar voor mensen die echt graag de verbinding met de natuur, hun essentie willen verdiepen. Geen ruis van de wereldse zaken en sociale interactie zodat je je helemaal een kunt voelen met de elementen.

Wil je overdag in de natuur zijn en je in de avond terugtrekken in het comfort van een eigen kamer? Dan is het gastenverblijf voor jou de beste optie. Deze bevindt zich op de bovenverdieping in het huis en heeft twee kamers (zie de foto’s hieronder voor een impressie). Je kunt daarnaast gebruik maken van de badkamer en de wc die beneden zijn. De gemeenschapskeuken met zithoek bij de leemkachel, de yogazaal, de bibliotheek voor inspirerende boeken en uiteraard de hele plek met vuurplaats, meerdere zit/ stilteplekjes in en rond het bos staan ook tot je beschikking.

Er is ook een boscaravan waarin je kunt verblijven. Zo heb je wel de omhulling van een huisje, maar ben je meer in direct contact met de natuur. Je heb een eigen plek aan de bosrand, met een terras en een eigen compost wc en buitendouche. In de caravan heb je een tweepersoonsbed een een eigen keukentje met zithoek.

Heb je nog meer de behoefte om je terug te trekken in de natuur en in stilte met de elementen te zijn? Dat kan door in een van de bosschuilhutten de avond en nacht door te brengen. In de bosrand zijn meerdere natuurlijke schuilhutten gebouwd, maar je kunt ook je eigen plek uitzoeken en in een tent of onder een tarp (een soort open tent) slapen. Ik begeleid je in het zoeken en voorbereiden van een geschikte plek en leen je indien nodig alle benodigde materialen (tent, tarp, klamboe, matje, slaapzak, met lakenzak en kussentje) voor een bijzondere nacht in de natuur.

Of je nou in het gastenverblijf logeert of in de boscaravan dan wel bosschuilhut verblijft; je kunt altijd gebruik maken van alle faciliteiten bij YogaFarm, zoals de badkamer, keuken, vuurplaats en de verschillende stilte/meditatie/zitplekjes.

Extra opties tijdens je verblijf

  • Een inspirerende rondleiding door het voedselbos, waarbij we waar mogelijk in het seizoen voedsel oogsten, die je kunt verwerken in je ontbijt, de lunch of avondeten.
  • Buitenkooksessie op open vuur. Ik laat je kennis maken met het proces van vuur maken en samen bereiden we verschillende recepten die geschikt zijn voor open vuur.
  • Yoga, meditatie of inspiratiesessie op maat.

Hieronder volgt een overzicht van de mogelijkheden met bijbehorende prijzen. Bel of mail gerust als je specifieke wensen en vragen hebt.

Verblijf Prijs
Overnachting in het gastenverblijf €65,- pp
Overnachting in de boscaravan€55,- pp
Overnachting in het bos (schuilhut, tarp of tent) €45,- pp
Extra opties:
Buitenkooksessie op open vuur, inclusief diner€45,- pp
Rondleiding voedselbos incl. oogsten van benodigde producten voor het koken €75,-
Yoga, meditatie of (natuurbeleving) inspiratiesessie op maat €60,-

Impressie van een overnachting bij YogaFarm.