Meteen naar de inhoud

48 uur in de natuur

  • door
Wanneer:
september 20, 2024 @ 18:00 – september 22, 2024 @ 15:00
2024-09-20T18:00:00+02:00
2024-09-22T15:00:00+02:00
Waar:
YogaFarm
Sterrebosweg 1
Dalfsen
Kosten:
195 euro
Contact:
Sabine Philips
0624856661

Ontdek de prachtige omgeving van Overijsselse Vechtdal tijdens ’48 uur in de natuur’!

Ben je toe aan een ontsnapping van de dagelijkse sleur en wil je de natuur op een unieke en intense manier beleven? Sluit je dan aan bij ons weekend 48 uur in de natuur! Samen met drie ervaren avonturiers nodigen we je uit voor een onvergetelijke reis door het prachtige Overijsselse Vechtdalgebied in de regio Dalfsen/ Ommen.

Wat kun je verwachten?

Tijdens dit weekend duiken we diep de natuur in. We maken een aantal begeleide wandelingen, waarbij we je meer vertellen over de natuur waar we te gast zijn en waarbij je niet alleen je lichaam maar ook je zintuigen aan het werk zet. Door verschillende methodes te gebruiken leren we je de natuur op een geheel nieuwe manier observeren en ervaren. Om ons lichaam wakker te maken voor de wandeling starten we ’s ochtends met een passende yogasessie. En wie weet durf je het wel aan om de dag te starten met een verfrissende dip in het natuurwater.

Slapen onder de sterrenhemel

Je slaapt op twee unieke natuurkampeerterreinen, waar je de rust en stilte van de natuur optimaal kunt ervaren. We leren je de fijne kneepjes van het kamperen in de wildernis, zoals hoe je comfortabel onder een tarp kunt slapen en hoe je een maaltijd bereid op een open vuur. We serveren vegetarische maaltijden, met zoveel mogelijk biologische en lokale producten.

Toegankelijk voor zowel ervaren als beginnende buitenliefhebbers

Of je nu een doorgewinterde buitenliefhebber bent of nog nooit een stap in de wildernis hebt gezet, je bent van harte welkom! Het enige wat je nodig hebt is de bereidheid om een grote dagrugzak te dragen, gevuld met je eigen eten en spullen voor een overnachting (matje, slaapzak, tarp of tent). Geen nood als je twijfelt of dit wel lukt en of je wel de juiste spullen hebt, wij kunnen meedenken over praktische oplossingen en eventueel advies geven waar je materiaal kunt huren. We nodigen iedereen uit om je eigen grenzen te verleggen tijdens deze 48 uur natuurbeleving.

Waarom meedoen?

Onze missie is om mensen de natuur met meer diepte en verbinding te laten ervaren en een verrijkende buitenbeleving te bieden. Als ervaren avonturiers delen we onze kennis en passie voor de natuur, zodat jij na dit weekend niet alleen een mooie ervaring hebt, maar ook de vaardigheden en het zelfvertrouwen om zelf de natuur in te trekken. En deze ontdekkingsreis deel je met een groep mede enthousiaste buitenliefhebbers!

Over de gidsen

Wij – Sabine, Pandora en Lieveke – zijn drie vrouwen met een passie voor buiten zijn. We willen dit graag delen met mede avonturiers: ook voor wie het misschien (net) buiten de comfortzone voelt! We kennen elkaar van een gidsenopleiding en brengen alle drie onze eigen kennis en ervaring mee in deze gedeelde passie. Pandora is met haar ervaring in arctische gebieden en energieke mindset een waardevolle gids om mee buiten te zijn en ze inspireert je met haar diverse outdoor skills. Sabine woont als yogadocent met een landbouw-hart in de natuur bij Dalfsen. Op haar eigen landje creëert ze een natuur-paradijs waar je zowel buiten als binnen (in jezelf) tot rust kan komen (zie deze website voor een impressie). Bioloog Lieveke heeft oog voor al wat leeft en leert je met een andere blik kijken. Met haar passie voor uitdagende trips prikkelt ze jou ook om buiten je comfortzone te treden.

Praktische informatie

  • Aantal deelnemers: 6 tot max 12 personen.
  • Overnachting op twee verschillende natuurkampeerterreinen. We nodigen je uit om onder een tarp te slapen maar in een tent kan natuurlijk ook. Je hebt een eigen matje en slaapzak nodig (evt. te huur), de tarp verzorgen wij.
  • We maken twee wandelingen van ieder ongeveer 4 uur. Met voldoende pauzes, een sociaal tempo en onderweg verhalen over de omgeving. Goede wandelschoenen en een stevige tas waar ook slaapspullen in passen zijn nodig (paklijst volgt na inschrijving).
  • Het eten tijdens het weekend is vegetarisch, zoveel mogelijk biologisch en lokaal. Uiteraard afgestemd op de energie die we nodig hebben.
  • We hebben gekozen voor een begeleiding van max. 1 gids op 4 deelnemers, zodat je al onze aandacht kunt ontvangen tijdens dit avontuur. Ook bij de uitleg van de verschillende vaardigheden ontvang je persoonlijke begeleiding.
  • Je bent op vrijdag vanaf 18.00 uur welkom bij YogaFarm aan de Sterrebosweg 1 in Dalfsen. Hier wordt je ontvangen met een stevige kop soep rond het kampvuur. Zondag komen we hier begin van de middag weer terug om het weekend af te sluiten. Reken erop dat je vanaf ongeveer 16 uur weer huiswaarts kunt gaan.
  • De kosten voor dit weekend zijn 195 euro en de betaling dient uiterlijk een week van tevoren te worden voldaan.

Meld je aan

Dompel jezelf voor een weekend onder in de schoonheid van het Overijsselse Vechtdal. Na dit weekend heb je niet alleen een mooie ervaring, maar ook de vaardigheden en het zelfvertrouwen om zelf de natuur in te trekken. Meld je vandaag nog aan voor een onvergetelijk avontuur en ontdek wat de natuur jou te bieden heeft!

Aanmelden kan via dit inschrijfformulier. Heb je nog vragen of wil je eerst nog wat meer informatie? Bel of mail ons gerust.We kijken ernaar uit om samen met jou dit bijzondere avontuur aan te gaan.