Meteen naar de inhoud

40daagse ‘Midwinterreis’ (inclusief de 12 heilige nachten)

  • door
Wanneer:
november 27, 2022 – januari 6, 2023 hele dag
2022-11-27T00:00:00+01:00
2023-01-07T00:00:00+01:00
Waar:
YogaFarm
Sterrebosweg
Kosten:
100 euro
Contact:
Sabine Philips
0624856661

Wil jij deze bijzonder krachtige tijd van het jaar aangrijpen om jouw bewustzijn te verruimen? Om stil te staan bij het afgelopen jaar en helderheid te krijgen over het komende jaar? Dan is deze reis tijdens de midwinter echt iets voor jou. Een reis van de ziel, naar een andere dimensie, waarvoor we in ons dagelijkse leven vaak geen ruimte hebben.

De kracht van de midwintertijd en de heilige nachten
Enerzijds is dit een periode van terugblikken, achterlaten, vergeven, dankbaar zijn voor wat het jaar ons heeft gebracht. Maar het is ook een tijd van vooruitkijken; wat nemen we mee het nieuwe jaar in, wat zal het nieuwe jaar ons brengen? Vol verwachting gaan we in deze tijd letten op orakels, tekenen die ons een blik op de toekomt geven……
Het is een magische tijd, waarin de poorten naar andere dimensies openstaan; het rijk van de mensen, de doden, de ongeborenen, de dieren, natuurwezens en alle andere wezens en rijken. Veel mensen beleven deze tijd vanuit één bepaalde traditie (bv. Christelijk, Keltisch, Antroposofisch). Tijdens deze reis word je uitgenodigd om breder dan de voor jou bekende traditie, met bijpassende rituelen, te kijken. De essentie, de onderstroom is hetzelfde; het is namelijk vooral een reis vanuit de natuur, de kosmos die we bewust kunnen ervaren. Vanuit die essentie, ongebonden aan een specifieke vorm, gaan we samen op ontdekkingsreis. We gaan de terugkeer van het licht, de poort naar vernieuwing meemaken, we gaan ons bewust openen voor de nachten (de droomwereld) en zo inzichten vergaren in wat de toekomst (het nieuwe jaar) voor ons in petto heeft.

Wanneer gaan we op reis?
We starten deze reis tijdens de eerste advent, zondag 27 november en eindigen onze reis 40 dagen later op vrijdag 6 januari, met drie koningen. In deze periode vallen de winterzonnewende (21 december) en de zogenaamde 12 heilige nachten (tussen kerstavond en drie koningen). Vooral deze nachten bieden ongekende mogelijkheden voor inspiratie uit de geestelijke wereld. Tijdens de adventsstijd, voorafgaand aan de heilige nachten, kunnen we ons innnerlijk voorbereiden.

Er zijn drie varianten om mee te doen aan de midwinterreis:

1) Zelfstudie tijdens (en voorafgaand aan) de 12 heilige nachten. Hiervoor kun je het boek ‘Nachtdagboek, een helende reis tijdens de 12 heilig nachten’ bestellen (15 euro excl. verzendkosten).

2) Deelname aan een of meerdere losse samenkomsten. (25 euro per los event).

3) Deelname aan de twee yoga nidra zondagen in de adventstijd, incl. audio opnames van de sessies (45 euro)

4) Deelname aan de volledige 40 daagse midwinterreis (100 euro).

De volledige midwinterreis bestaat uit:

  • Het boek ‘Nachtdagboek, een helende reis tijdens de 12 heilige nachten’. Dit boek van ongeveer 70 pagina’s bevat o.a. uitgebreide informatie over deze bijzondere periode en het mysterie van dromen, bouwstenen en praktische opdrachten voor bewustzijnsverruiming tijdens deze 40 dagen en een dagboek om gestructureerd jouw dromen maar ook je dagreflectie in vast te leggen. Het boek geeft je een basisstructuur om deze tijd bewust te ervaren en het in je eigen tijd vorm te geven.
  • Deelname aan de twee yoga nidra zondagen in de adventstijd (19.00-20.30 uur):
    • Zondag 27 november: Diepteontspanning in thema ‘openen’ tijdens de 1e advent.
    • Zondag 11 december: Diepteontspanning in het thema ‘winterrust’ tijdens de 3e advent.

Deze samenkomsten bij YogaFarm zijn een uitnodiging om de adventstijd bewust te ervaren en je voor te bereiden op de 12 heilige nachten. Specifieke informatie over ieder individueel event vindt je in de agenda bij de desbetreffende datum.

  • Audio opname van de twee yoga nidrasessies (thema’s: openen en winterrust/stilte) om thuis zo vaak als je wilt (aanrader: in ieder geval tijdens de 2e en 4e advent) je sankalpa (intentie) op onderbewustzijnsniveau te kunnen blijven bekrachtigen.
  • Deelname aan de midwinterviering op woensdag 21 december van 18.00 tot 20.00 uur. Buiten aan de bosrand rond het vuur vieren we samen de terugkeer van het licht en ervaren we de winterrust in de natuur. Met o.a korte meditaties, sound healing, passende rituelen en het delen van een verwarmende maaltijd & winterchai bereid boven het vuur.
  • Deelname aan de drie koningen viering op vrijdag 6 januari van 18.00 tot 20.00 uur. Buiten aan de bosrand rond het vuur sluiten we samen deze helende reis af en bekrachtigen we onze intenties voor het nieuwe jaar. Met o.a. korte meditaties, oefeningen in de natuur, passende rituelen en het delen van een verwarmende maatlijd en feestelijk drankje boven het vuur.

Neem gerust contact op als je nog vragen hebt. Interesse om deel te nemen? Geef je dan op via sephilips@yahoo.com of 06-24856661.