Meteen naar de inhoud

Midwinterviering & de 12 heilige nachten

  • door
Wanneer:
december 21, 2023 @ 19:00 – januari 6, 2024 @ 20:45
2023-12-21T19:00:00+01:00
2024-01-06T20:45:00+01:00
Waar:
YogaFarm
Sterrebosweg 1 Dalfsen
Kosten:
50 euro
Contact:
Sabine Philips
0624856661

Wil jij deze bijzonder krachtige tijd van het jaar aangrijpen om jouw bewustzijn te verruimen? Om stil te staan bij het afgelopen jaar en helderheid te krijgen over het komende jaar? Dan is deze midwinteravond ter voorbereiding op de 12 heilige nachten echt iets voor jou.

De kracht van de midwintertijd en de heilige nachten
Enerzijds is dit een periode van terugblikken, achterlaten, vergeven, dankbaar zijn voor wat het jaar ons heeft gebracht. Maar het is ook een tijd van vooruitkijken; wat nemen we mee het nieuwe jaar in, wat zal het nieuwe jaar ons brengen? Vol verwachting gaan we in deze tijd letten op orakels, tekenen die ons een blik op de toekomst geven…… Het is een magische tijd, waarin de poorten naar andere dimensies openstaan; het rijk van de mensen, de doden, de ongeborenen, de dieren, natuurwezens en alle andere wezens en rijken. Veel mensen beleven deze tijd vanuit één bepaalde traditie (bv. Christelijk, Keltisch, Antroposofisch). Tijdens deze reis word je uitgenodigd om breder dan de voor jou bekende traditie, met bijpassende rituelen, te kijken. De essentie, de onderstroom is hetzelfde; het is namelijk vooral een reis vanuit de natuur, de kosmos die we bewust kunnen ervaren.

Vanuit die essentie, ongebonden aan een specifieke vorm, gaan we samen op ontdekkingsreis. We gaan de terugkeer van het licht, de poort naar vernieuwing meemaken, we gaan ons bewust openen voor de nachten (de droomwereld) en zo inzichten vergaren in wat de toekomst (het nieuwe jaar) voor ons in petto heeft.

Globaal programma
We komen samen tijdens midwinter op donderdag 21 december van 19.00 tot 20.45 uur.  Zo kunnen we ons gezamelijk afstemmen op de energie van deze tijd en onze intenties delen en bekrachtigen. Daarna kun je met behulp van het nachtdagboek zelf verder op reis, die eindigd op vrijdag 6 januari, met Drie koningen.

Basisingredienten programma

  • Zelfonderzoek tijdens (en voorafgaand aan) de 12 heilige nachten. Hiervoor ontvang je het boek ‘Nachtdagboek, een helende reis tijdens de 12 heilig nachten’. Dit boek van ongeveer 70 pagina’s bevat o.a. uitgebreide informatie over deze bijzondere periode en het mysterie van dromen, bouwstenen en praktische opdrachten voor bewustzijnsverruiming tijdens deze dagen en een dagboek om gestructureerd jouw dromen maar ook je dagreflectie in vast te leggen. Het boek geeft je een basisstructuur om deze tijd bewust te ervaren en het in je eigen tijd vorm te geven.
  • Deelname aan de introductie avond tijdens Midwinter op donderdag 21 december van 19.00 tot 20.45 uur. Tijdens deze avond ontvang je uitleg over het programma maar doen we vooral ook oefeningen (o.a. passende rituelen en meditaties) in de energie van Midwinter. Zo stemmen we ons gezamelijk af en staan we stil bij welke intenties jij voelt en wilt bekrachtigen.

Om wat geleidelijker toe te leven naar deze heilige tijd, is het ook interessant om deel te nemen aan de yoga nidra trilogie op 15 oktober en 5 en 26 november. Tijdens deze avonden wordt je m.b.v. een begeleide reis naar je onderbewuste ondersteund en kun je al contact maken met de onderstroom. Van alle drie de sessies ontvang je tevens een audio opname zodat je de gehele periode hiermee verbinding kunt houden. Nieuwsgierig? Ga dan naar:

Yoga nidra trilogie (1e)

Praktische informatie

De actviteiten tijdens deze avond vinden zowel binnen als buiten rond de vuurcirkel plaats. Het exacte programma volgt in de loop van november en dan ontvang je ook direct het nachtdagboek. De kosten voor het hele programma zijn 5o euro, inclusief nachtdagboek en Midwinteravond op 21 december. Het nachtdagboek kost los 20 euro en de Midwinteravond kost los 35 euro.

Neem gerust contact op als je nog vragen hebt. Interesse om deel te nemen? Geef je dan op via sephilips@yahoo.com of 06-24856661.