Meteen naar de inhoud

Helende midwinterreis rond de 12 heilige nachten

  • door
Wanneer:
december 21, 2024 @ 13:00
2024-12-21T13:00:00+01:00
2024-12-21T13:15:00+01:00
Waar:
YogaFarm
Sterrebosweg 1 Dalfsen
Kosten:
meerdere opties (zie onderaan pagina)
Contact:
Sabine Philips
0624856661

Al vanaf midzomer is  een geleidelijk proces te ervaren van expansieve (yang) naar terugtrekkende (yin) energie, van licht naar donker. Door alle afleidingen in ons dagelijkse leven is het heel makkelijk om aan deze werking voorbij te gaan en je verbinding met het natuurlijke ritme te verliezen. Met dit programma wordt je ondersteund om je meer bewust te worden van het natuurlijk ritme en om je hier meer op af te stemmen. Dat begint al met een voorbereidingsfase in het najaar, maar zal zich centreren rond midwinter en daarop volgende periode van de zogenaamde heilige nachten (kerstavond tot drie koningen).

Enerzijds is dit een periode van terugblikken, achterlaten, vergeven, dankbaar zijn voor wat het jaar ons heeft gebracht. Maar het is ook een tijd van vooruitkijken; wat nemen we mee het nieuwe jaar in, wat zal het nieuwe jaar ons brengen? Veel mensen beleven deze tijd vanuit één bepaalde traditie (bv. Christelijk, Keltisch, Antroposofisch). Tijdens deze 21 daagse reis word je uitgenodigd om breder dan de voor jou bekende traditie, met bijpassende rituelen, te kijken. De essentie, de onderstroom is hetzelfde; het is namelijk vooral een reis vanuit de natuur, die we bewust kunnen ervaren. Vanuit die essentie, ongebonden aan een specifieke vorm, gaan we samen op ontdekkingsreis. We gaan de terugkeer van het licht, de poort naar vernieuwing meemaken, we gaan ons bewust openen voor de nachten (de droomwereld) en zo inzichten vergaren in wat de toekomst (het nieuwe jaar) voor ons in petto heeft.

Ben je nieuwsgierig en wil jij deze bijzonder krachtige tijd van het jaar aangrijpen om jouw bewustzijn te verruimen? Om meer in harmonie met het natuurlijke ritme te zijn? Om stil te staan bij het afgelopen jaar en helderheid te krijgen over het komende jaar? Dan is deze 21 helende midwinterreis met de 12 heilige nachten als kern echt iets voor jou.

Programma midwinterreis

Hoe zit het programma er precies uit? Dat ligt er helemaal aan hoeveel tijd je kunt en wilt besteden en aan je behoefte ondersteuning en samenzijn. De kern van het programma kun je volledig thuis in je eigen tijd en intensiteit uitvoeren (ingredient 1 ). Daarnaast kun je ervoor kiezen om samen te komen met je reisgenoten tijdens de midwinterviering (ingredient 3). Om geleidelijker naar deze periode toe te leven, kun je ter voorbereiding deelnemen aan een viertal yoga nidra avonden (ingredient 4).

Ingredienten:

  1. Nachtdagboek voor thuis/zelfstudie tijdens de 12 heilige nachten (ontvangst per post of op te halen).
  2. Begeleide samenkomst tijdens de midwinterviering bij YogaFarm (optioneel).
  3. Yoga nidra avonden (incl. audio’s voor thuis) ter voorbereiding op de 21 daagse reis (optioneel).

1.  Nachtdagboek

Het nachtdagboek is een handboek  (A5 formaat, 70 pagina’s), waarmee je je kunt verdiepen in deze heilige tijd. Het bevat de volgende onderdelen:

  • Achtergrondinformatie over deze bijzondere tijd en informatie over de magie van je dromen.
  • Handleiding met oefeningen en tips.
  • Dagboek waarin je je dromen en dagreflectie tijdens de 12 heilige nachten gestructureerd kunt opschrijven.

3, Samenkomst tijdens Midwinter bij YogaFarm

Om je reis in samenzijn met je mede reisgenoten in te wijden kun je deelnemen aan de midwinterviering. Check het event in de agenda op 21 december.

3. Yoga nidra avonden

Om wat geleidelijker toe te leven naar deze heilige tijd, is het ook interessant om deel te nemen aan de yoga nidra avonden van 4 oktober tot en met 13 december. Tijdens deze avonden wordt je m.b.v. een begeleide helende reis naar je onderbewuste ondersteund en kun je al contact maken met de onderstroom. Van alle vier de sessies ontvang je tevens een audio opname zodat je de gehele periode hiermee verbinding kunt houden en het thuis zo vaak als je wilt kunt herhalen.

Praktische informatie

Je kunt je eigen reis samenstellen op basis van onderstaande losse onderdelen. Je kunt het programma volledig in je eigen tijd thuis volgen of het combineren met de midwinterviering bij YogaFarm en de voorbereiding vanaf 4 oktober met behulp van yoga nidra. De kosten hiervoor zijn:

  • Thuismodule bestaande uit het nachtdagboek: 15 euro excl. evt.verzendkosten.
  • Samenkomst tijdens Midwinter om 21 december: 50 euro.
  • Yoga nidra voorbereidingsavonden (4 sessies met audio opname voor thuis): 80 euro voor alle sessies of 25 euro per keer.

Wil je je inschrijven of heb je eerst nog wat vragen? Mail of bel me dan via sephilips@yahoo.comof 0624856661. Zorda je je hebt ingeschreven ontvang je z.s.m. een informatie email met een betaallink en het nachtdagboek.