Meteen naar de inhoud

21 daagse helende midwinterreis & de 12 heilige nachten

 • door
Wanneer:
december 17, 2023 @ 19:15
2023-12-17T19:15:00+01:00
2023-12-17T19:30:00+01:00
Waar:
YogaFarm
Sterrebosweg 1 Dalfsen
Kosten:
meerdere opties (zie onderaan pagina)
Contact:
Sabine Philips
0624856661

Al vanaf midzomer is  een geleidelijk proces te ervaren van expansieve (yang) naar terugtrekkende (yin) energie, van licht naar donker. Door alle afleidingen in ons dagelijkse leven is het heel makkelijk om aan deze werking voorbij te gaan en je verbinding met het natuurlijke ritme te verliezen. Met dit programma wordt je ondersteund om je meer bewust te worden van het natuurlijk ritme en om je hier meer op af te stemmen. Dat begint al met een voorbereidingsfase in het najaar, maar zal zich centreren rond midwinter en daarop volgende periode van de zogenaamde heilige nachten (kerstavond tot drie koningen).

Enerzijds is dit een periode van terugblikken, achterlaten, vergeven, dankbaar zijn voor wat het jaar ons heeft gebracht. Maar het is ook een tijd van vooruitkijken; wat nemen we mee het nieuwe jaar in, wat zal het nieuwe jaar ons brengen? Veel mensen beleven deze tijd vanuit één bepaalde traditie (bv. Christelijk, Keltisch, Antroposofisch). Tijdens deze 21 daagse reis word je uitgenodigd om breder dan de voor jou bekende traditie, met bijpassende rituelen, te kijken. De essentie, de onderstroom is hetzelfde; het is namelijk vooral een reis vanuit de natuur, die we bewust kunnen ervaren. Vanuit die essentie, ongebonden aan een specifieke vorm, gaan we samen op ontdekkingsreis. We gaan de terugkeer van het licht, de poort naar vernieuwing meemaken, we gaan ons bewust openen voor de nachten (de droomwereld) en zo inzichten vergaren in wat de toekomst (het nieuwe jaar) voor ons in petto heeft.

Ben je nieuwsgierig en wil jij deze bijzonder krachtige tijd van het jaar aangrijpen om jouw bewustzijn te verruimen? Om meer in harmonie met het natuurlijke ritme te zijn? Om stil te staan bij het afgelopen jaar en helderheid te krijgen over het komende jaar? Dan is deze 21 daagse midwinterreis met de 12 heilige nachten als kern echt iets voor jou.

Programma 21 daagse midwinterreis

Hoe zit het programma er precies uit? Dat ligt er helemaal aan hoeveel tijd je kunt en wilt besteden en aan je behoefte ondersteuning en samenzijn. De kern van het programma kun je volledig thuis in je eigen tijd en intensiteit uitvoeren (ingredient 1 en 2). Daarnaast kun je ervoor kiezen om samen te komen met je reisgenoten tijdens de opening en afsluiting van de heilige tijd (ingredient 3). Om geleidelijker naar deze 21 dagen toe te leven, kun je ter voorbereiding deelnemen aan een viertal yoga nidra avonden (ingredient 4).

Ingredienten:

 1. Nachtdagboek voor thuis/zelfstudie tijdens de 12 heilige nachten (ontvangst per post of op te halen).
 2. Dagelijkse energie update per mail met een bewustzijnsoefening tijdens de 12 heilige nachten.
 3. Begeleide samenkomst tijdens de midwinterviering en de driekoningennacht bij YogaFarm (optioneel).
 4. Yoga nidra avonden (incl. audio’s voor thuis) ter voorbereiding op de 21 daagse reis (optioneel).

1.  Nachtdagboek

Het nachtdagboek is een handboek  (A5 formaat, 70 pagina’s), waarmee je je kunt verdiepen in deze heilige tijd. Het bevat de volgende onderdelen:

 • Achtergrondinformatie over deze bijzondere tijd en informatie over de magie van je dromen.
 • Handleiding met oefeningen en tips.
 • Dagboek waarin je je dromen en dagreflectie tijdens de 12 heilige nachten gestructureerd kunt opschrijven.

2. Energie update per mail

Tijdens midwinter (21 december) en van 24 december tot en met 6 januari ontvang je dagelijks een mail waarin ik je meeneem in de energie van het moment. Zodat je je hierop kunt afstemmen en geinspireerd wordt om deze dagen aanwezig te zijn bij wat er zich aandient. Daarvoor reik ik je elke dag een andere ondersteunende tool aan. Dat kan bv. een reflectievraag zijn, een meditatie oefening of een uitnodiging om in de natuur te zijn met een specifieke oefening. Zo ben je vrij om deze periode in te delen naar je eigen mogelijkheden, maar voel je je wel ondersteund en begeleid tijdens de gehele reis.

3, Samenkomsten bij YogaFarm

Om je reis in samenzijn met je mede reisgenoten in te wijden en uit te leiden organiseer ik twee samenkomsten, beide van 19.30 tot 21.30 uur:

 • 21 december: midwinterviering
 • 5 januari: drie koningennacht

Bij de midwinterviering ligt de nadruk op het afstemmen op de energie van deze tijd en onze intenties voor de reis. Dit doen we door middel van meditaties, visualisaties, klankheling, bewustzijnsoefeningen en rituelen zowel buiten rond de vuurcirkel en de bosrand, als binnen.

Op 5 januari komen we samen om ons voor te bereiden op de drie koningsnacht (13e heilige nacht), dat het einde van deze heilige tijd betekent. Tijdens deze avond is er ruimte om onze ervaringen uit te wisselen en zullen we ons met behulp van rituelen en meditaties af stemmen op het einde van de kraamtijd van het licht en een brug slaan naar het nieuwe jaar.

Voor specifieke informatie over beide samenkomsten: check het event in de agenda op 21 december, dan wel 5 januari.

3. Yoga nidra avonden

Om wat geleidelijker toe te leven naar deze heilige tijd, is het ook interessant om deel te nemen aan de yoga nidra avonden op zondag 8 oktober en 5 en 26 november en 17 december. Tijdens deze avonden wordt je m.b.v. een begeleide helende reis naar je onderbewuste ondersteund en kun je al contact maken met de onderstroom. Van alle vier de sessies ontvang je tevens een audio opname zodat je de gehele periode hiermee verbinding kunt houden en het thuis zo vaak als je wilt kunt herhalen.

Praktische informatie

Je kunt je eigen reis samenstellen op basis van onderstaande losse onderdelen. Je kunt het programma volledig in je eigen tijd thuis volgen of het combineren met een tweetal samenkomsten bij YogaFarm en de voorbereiding vanaf 8 oktober met behulp van yoga nidra. Als je geintersseerd bent om aan alle onderdelen mee te doen dan betaal je voor het gehele pakket 250 euro (35 euro korting).

 • Thuismodule bestaande uit het nachtdagboek (a 15 euro excl. evt.verzendkosten) en een dagelijkse energie update per mail (totaal 15 mails): 115 euro.
 • Samenkomsten op 21 december en 5 januari: 45 euro per keer.
 • Yoga nidra voorbereidingsavonden (4 sessies met audio opname voor thuis): 80 euro voor alle sessies of 25 euro per keer.

Wil je je inschrijven of heb je eerst nog wat vragen? Mail of bel me dan via sephilips@yahoo.comof 0624856661. Zorda je je hebt ingeschreven ontvang je z.s.m. een informatie email met een betaallink en het nachtdagboek.