Over YogaFarm

YogaFarm biedt wekelijkse yogalessen, meditatie- en yoga nidra avonden, verschillende workshops en activiteiten en energetische healing in Dalfsen aan. Op een prachtige locatie aan de rand van het Sterrebos. Tevens is YogaFarm een bosboerderij (voedselbos) in ontwikkeling, waar voedselproductie in harmonie met de natuur plaatsvindt. Kortom een krachtplek, waar mensen, dieren en bomen/planten in harmonie samen leven.

 

Een plek voor verbinding en (natuur)bewustzijn

Yoga betekent letterlijk verbinding, en dat is precies wat de spirit is van deze plek. Samen in verbinding met de natuur ervaringen op doen en leren. Open en vrij; waar we het allemaal even niet precies hoeven te weten, te plannen en te organiseren. Waar we het natuurlijke ritme volgen, alles organisch mag groeien en we leren van de natuur. Het is een plek voor verbinding en bewustzijn, waarbij de natuur centraal staat.

Vijf jaar geleden ben ik, Sabine Philips, weer teruggegaan naar mijn roots. Naar het Sterrebos in Dalfsen waar mijn jeugdherinneringen liggen en ik me diep mee verbonden voel. Op deze plek heb ik YogaFarm opgericht, waarmee ik mijn droom wil verwezenlijken. Namelijk het creëren van een plek waar mensen, dieren en planten in harmonie met elkaar samenleven.

De missie van YogaFarm is samengevat in de volgende twee peilers:

Natuur: zorgdragen voor de aarde.
Mens: zorgdragen voor de mens.

Door het aanbieden van o.a. yoga, meditatie en healing wil ik je ondersteunen in je (spirituele) ontwikkeling. Zodat je bewustzijn verruimd en je meer balans, rust, stilte en vrijheid in je leven kunt ervaren. Parallel aan deze innerlijke reis zal ook de verbinding met al het leven op aarde groeien.
En door een krachtige plek te creëren waar mensen, dieren, planten en bomen in harmonie met elkaar leven, wil ik een ieder inspireren om in verbinding met zijn/haar omgeving te leven. Samen zijn, eten, leren, groeien in verbinding met de bomen, planten en dieren; dat kun je op deze prachtige plek ervaren!

Locatie 

De locatie van YogaFarm is aan de Sterrebosweg 1 in Dalfsen, aan de rand van het Sterrebos. Het gebied heet Millingen en bevindt zich ten zuiden van de Overijsselse Vecht. Het is onderdeel van het Landgoed Den Aalshorst, dat in totaal ongeveer 500 hectare grond en 20 huizen/boerderijen in haar bezit heeft. Hiervan bestaat ongeveer 200 ha uit bos en natuurterrein en 300 ha uit in pacht uitgegeven (gras)land. De buitenplaats zelf, met het huis, de tuin en het park is op een paar minuten loopafstand van YogaFarm te bereiken.

Het terrein van YogaFarm is in het totaal ongeveer 1,5 hectare, waarop ook een huis en een boerenschuur te vinden zijn. Aangrenzend aan het perceel is het Sterrebos, en iets verder door het Rechterense veld. 

 

Ontwikkelingen

Afgelopen zomer en najaar is volop gewerkt aan een gemeenschapsruimte in een voormalige boerenschuur. Uiteraard een plek waar de verbinding met de natuur voorop staat. Het gebouw is zoveel mogelijk gebouwd van gerecyclede en natuurlijke materialen en bevat rondom glas zodat je natuur niet kunt vergeten. Een mooie ruimte waar we samen kunnen komen en waar yoga, meditatie, healing, natuureducatie en aanverwante activiteiten plaats kunnen vinden. Zowel georganiseerd door YogaFarm als door andere leraren en organisaties. Ook is het mogelijk deze ruimte te huren voor activiteiten die resoneren met de missie van YogaFarm. In het voorjaar en in de zomer, zodra het weer het toelaat, vinden de activiteiten eventueel ook plaats in de gemeenschapscirkel aan de bosrand. De komende jaren zal de ruimte verder verfraaid en verduurzaamd worden. 

Het weiland  van ongeveer 1 ha, met de overgang naar het bos, zal in de winter 2019/2020 tot een zelfvoorzienend voedselbos omgetoverd worden. De basis is al gelegd en de eerste aanplant aan de bosrand is al gedaan. Om zoveel mogelijk mensen aan dit project te verbinden start er vanaf 20 november een crowdfundingsactie. Meer informatie hierover vindt je onder het kopje ‘bosboerderij’.