Healing yoga

Healing yogalessen zijn in de basis gewone Hatha en Raj yogalessen, maar met een aantal aanpassingen zodat iedereen, met welke lichamelijke beperkingen dan ook, kan deelnemen. Het kan dienen ter ondersteuning tijdens en na een intensieve behandeling (bv. kankertraject), maar ook ter ondersteuning bij chronische klachten. Rustig bewegen, ontspanning en vooral begrip werken helend en steunen in je proces.

De inhoud van de les is afgestemd op de mogelijkheden en beperkingen van de deelnemers en er is voldoende tijd en aandacht om een ieder te ondersteunen in de oefeningen. Door een aangepast programma van milde eenvoudige yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, klankheling en concentratie/meditatie/visualisatie oefeningen wordt jouw zelfhelende vermogen aangesproken. Op die manier kun je ervaren dat je zelf een actieve bijdrage kunt leveren aan de genezing of het herstel van je lichaam.

De lessen vinden wekelijks plaats op dinsdagmorgen van 9.30 tot 11.00 uur (zie ook in het lesrooster). De ene week bij YogaFarm (even weken), voor iedereen die niet aan een reguliere les wil/ kan mee doen i.v.m. lichamelijke beperkingen. De andere week (oneven weken) speciaal voor mensen met of herstellende van kanker in het Vechtgenotenhuis aan de Beerzeweg 5 in Ommen.

Tevens is er op elke tweede vrijdag van de maand Yoga Nidra, wat ook uitermate geschikt is als aanvulling op healing yoga (meer info? zie ‘yoga nidra’). Heb je geen specifieke klachten of beperkingen maar ben je boven de leeftijd van 65 en wil je aan een iets mildere les deelnemen? Meld je dan aan voor de 65+ yogales op de donderdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur.

Neem gerust contact op als je eerst je situatie en de mogelijkheden wilt bespreken.