Yoga therapie

Yoga therapie is een vorm van lichamelijke therapie, ook wel lichaamswerk genoemd, die jou ondersteunt bij een herstelproces. Zowel fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. In sommige situaties (bv bij chronische ziekte, burn-out en andere aanhoudende klachten) is een groepsles niet mogelijk of is een persoonlijk traject passender. Veelal is het een aanvulling op medische begeleiding. Maar ook zonder klachten, op subtieler niveau, kan yoga therapie een krachtig middel zijn.

De intentie van yoga therapie is om weer te leren voelen wat je lichaam je vertelt en hier steeds meer vertrouwen in op te bouwen. De ademhaling is hierbij een belangrijke factor, als verbinder tussen lichaam en geest. Je leert je energie te balanceren en spreekt het zelfhelend vermogen van het lichaam aan.

Hoe kun je yoga therapie bij YogaFarm ervaren?

Het vertrekpunt van yoga therapie is het inzichtelijk krijgen van je behoefte. Samen onderzoeken we waar de onbalans zit en waarin je wilt groeien. Op basis hiervan stel ik een persoonlijk programma samen. Met ondersteunende lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen, meditaties en evt. een persoonlijke yoga nidra sessie. Dit doe ik in eerste instantie aan de hand van een telefonische intake.

Tijdens een eerste sessie doorlopen we samen het programma en vervolgens ga je thuis verder met de oefeningen die ik je heb aangereikt. Ook is het mogelijk om een persoonlijke audio opname van een yoga nidra sessie te ontvangen, die je thuis kunt volgen. De eerst volgende keer dat je komt evalueren we de oefeningen, passen we het programma waar nodig aan en zo breiden we het per sessie verder uit.

Ik werk holistisch. Dit betekent dat ik altijd naar jou als uniek individu, in het moment, in je omgeving, kijk. Hierbij neem ik mijn ervaring als energetische healer automatisch mee en reik ik je principes uit de elementenleer vanuit ayurveda aan. Volledig afgestemd op jou, gericht op het terugkeren naar je natuurlijke balans, aansluitend bij jouw dagelijkse leven. Hieronder volgen de verschillende mogelijkheden en prijzen:

Prijs
Eerste yoga therapie sessie, incl. telefonische intake (75 min) €75,-
Vervolgsessie (75 min) €60,-
Gepersonaliseerde yoga nidra audio opname €50,-
Starterspakket:
Intake (telefonisch)
– 3 sessies van elk 75 min (incl. thuisprogramma)
– 1 persoonlijke yoga nidra audio opname
€225,-