Kinder/tieneryoga

Tijdens een yogales doe je veel leuke oefeningen en bewegingen. Dit is goed voor je hele lichaam, je wordt sterk en soepel. Bij yoga gaat het er nooit om wie het beste is, of je het wel of niet goed kunt. Wat je doet is goed, als je het zo goed doet als je kunt. Je doet gewoon je best en doet het vooral met plezier. Door yoga te doen worden ook je gedachten rustiger, je leert goede beslissingen te nemen en je te concentreren. Ik gebruik verschillende houdingen en ademtechnieken voor de lessen, aangevuld met andere technieken die geheugen, samenwerking, en ontspanning bevorderen. Sommige houdingen maken je sterk van binnen andere helpen je als je bijvoorbeeld boos bent of zenuwachtig bent en weer andere geven je meer energie. Zo kun je yoga heel goed gebruiken in het dagelijks leven. Iedere les zal anders zijn en ik vind het leuk om naast terugkerende oefeningen ook andere elementen toe te passen zoals verhalen, positieve afffirmaties, muziek en verbeelding. 

Yoga nidra 

Iedere les eindigt met een korte ontspanningsoefening, ook wel yoga nidra genoemd. Maar ik zal regelmatig ook een aparte yoga nidra les aanbieden waarin je nog langer en dieper zult ontspannen.

Yoga Nidra wordt ook wel de slaap van de yogi’s genoemd.  Het betekent dat je lekker komt liggen en ik je met mijn instructies meeneem in een soort reis, waardoor je heel diep kunt ontspannen. Het zorgt ervoor dat je vanzelf gaat ontspannen, ik zal je nooit specifiek vragen om te ontspannen. Het gebeurt vanzelf door de volgorde van stappen waarin ik je begeleid. Visualisaties zijn hierbij een belangrijk onderdeel. Als je niet zo goed kunt slapen, zul je veel baat hebben bij het doen van yoga nidra, omdat de beoefening gelijk staat aan vier uur slaap! 

Opzet en lesrooster

Er zijn twee groepen: tieneryoga voor als je op de middelbare school zit en kinderyoga vanaf 8 jaar. De groepsgrootte is maximaal 8 personen. De lessen worden 1x per maand in het ritme van de seizoenen aangeboden. Je kunt je dus per seizoen opgeven. Maar wie weet vindt je het fijn om het eerst een keer te proberen om te zien of het iets voor je is? Dan neem je gewoon een keer een losse proefles. Het eerstvolgende seizoen is het najaarseizoen. Hieronder de data en tijden voor het najaar in 2022:

Voor wie?Wanneer?Data najaar 2022
Kinderyoga (8-12 jaar)Dinsdag 15.30 – 16.456/9, 4/10,1/11, 29/11
Tieneryoga (12-18 jaar)Donderdag 16.15- 17.308/9, 6/10, 3/11, 1/12

Lesruimte en omgeving

De lessen vinden plaats in de groepsruimte bij YogaFarm. De ruimte is gemaakt van natuurlijke materialen en rondom zijn ramen met zicht naar het bos. In de winter wordt de ruimte verwarmd door een leemkachel, wat een knusse omhullende warmte geeft. In de zomer kunnen we gebruik maken van een houten podium midden in het bos of doen we oefeningen in het bos zelf. Dat alles draagt bij aan een unieke ervaring van yoga.

Tarieven

LesaanbodPrijs
Najaarscyclus 2022 (in totaal 4 lessen) €50,-
Losse les €15,-