Info yogalessen en lesrooster

Bij YogaFarm sluiten de yogalessen aan bij het ritme van de natuur. Een unieke ervaring om je bewust te worden van dit natuurlijke ritme in jezelf en om je heen. Daarom worden de lessen in een cyclus per seizoen aangeboden, waarvoor je je per seizoen kunt opgeven. Tijdens zo’n cyclus kun je elke week op een vast moment (maandag-, dinsdag- of woensdagavond of op de donderdagochtend) in een kleine groep (max 8 personen) deelnemen aan een yogales. De kracht van de formule van zo’n cyclus is dat we gefocused aan onze groei kunnen werken. Zo bouwen we het wekelijks op met telkens terugkerende elementen en voegen we stap voor stap elementen toe ter verdieping.

Daarnaast openen we elke cyclus met een avond waarin we de energie en intenties voor de periode uitzetten. Met behulp van oefeningen zoals meditaties, visualisaties en passende rituelen begeleid ik je in deze afstemming. We sluiten een cyclus af door naar binnen te keren, terug te blikken en na te voelen. De ene keer door middel van een yoga nidra sessie, waarbij we de intenties in ons onderbewustzijn bekrachtigen of door middel van passende meditaties met ondersteunende rituelen.

De opening en afsluiting zijn uiteraard vrijblijvend. Het is een uitnodiging om je bewust, met aandacht, aan een yogacyclus te verbinden. Ook de verschillende activiteiten in deze periode (zie agenda) zijn volledig afgestemd op het seizoen en kunnen een mooie ondersteuning zijn in je ontwikkelproces. Dit is het ritme in 2021:

Zomer intermezzo: dinsdag 13 juli t/m woensdag 25 augustus.

  • De zomer vraagt om flexibiliteit. Daarom kun je je opgeven voor een korte cyclus van 6 lessen of een losse les per keer.
  • In deze periode is het mogelijk om op dinsdag en woensdagavond, van 19.15 tot 20.30, aan een les deel te nemen.
  • Lessen van dinsdag 13 juli t/m woensdag 25 augustus (7 lessen).
  • Kosten: Koop een zomerbundel van 6 lessen voor 75 euro of geef je op voor een losse les; 15 euro per keer!
  • Opgave via sephilips@yahoo.com of 06-24856661.

Najaarscyclus: zondag 29 augustus t/m dinsdag 21 december

  • Opening cyclus op zondag 29 augustus van 16.00 tot 17.30 uur, rond de vuurcirkel. Samen staan we stil bij de overgang van buiten naar binnen, van warmte naar kou, van licht naar donker.
  • Lessen van maandag 30 augustus t/m donderdag 16 december (in totaal 16 lessen).
  • Afsluiting cyclus op dinsdag 21 december, van 19.15 tot 20.30 uur, tijdens winterzonnewende (zie agenda voor details).
  • Kosten 200 euro voor 16 lessen. Inclusief opening en afsluiting: 225 euro. Betaling naar keuze: in 1 keer of in twee termijnen.
  • Opgave kan via sephilips@yahoo.com. Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail met betaallink waarmee je je plek definitief reserveert.

Wil je meer weten over de yogavorm die ik aanbied, ga dan naar de pagina ‘Hatha en Raj yoga’. En wil je het liever eerst een keer ervaren? Het is altijd mogelijk om een losse les te volgen om van daaruit te bepalen of je wilt deelnemen aan een cyclus.

Lesrooster

DagTijdenLocatie
Maandag19.15 – 20.30YogaFarm, Sterrebosweg 1 Dalfsen
Dinsdag19.15 – 20.30YogaFarm, Sterrebosweg 1 Dalfsen
Woensdag19.15 – 20.30YogaFarm, Sterrebosweg 1 Dalfsen
Donderdag08.45 – 10.00YogaFarm, Sterrebosweg 1 Dalfsen

Lesruimte en omgeving

De lessen vinden plaats in de groepsruimte bij YogaFarm. De ruimte is gemaakt van natuurlijke materialen en rondom zijn ramen met zicht naar het bos. In de winter wordt de ruimte verwarmd door een leemkachel, wat een knusse omhullende warmte geeft. En na de les kunnen we een kopje thee bij het vuur drinken. In de zomer kunnen we gebruik maken van een houten podium midden in het bos. Dat alles draagt bij aan een unieke ervaring van yoga. Een plek waar je echt even uit je dagelijkse leven kunt stappen, bewust kunt zijn van wat je voelt, en volledig kunt ontspannen en weer opgeladen huiswaarts keert.

Tarieven

LesaanbodPrijs
Cyclus (per seizoen)Vaste pakketprijs voor x aantal lessen
Losse les€15,-
Prive les / yoga therapie (75 min)€60,-