Healing

Healing is een krachtige en effectieve behandeling, die je zowel fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel kan helpen bij je genezing. Als beoefenaar zal ik door middel van handoplegging energieblokkades opheffen en energie weer volop laten stromen op alle plekken waar dit nodig is. Ik ben slechts een doorgeefluik van helende energie, dat zelf weet wat nodig is op dat moment. Tijdens een behandeling pas ik verschillende wijzen van heling toe, vanuit de Rigpa Energetic Healing (Tibetaans) en Reiki Usui traditie waarin ik geïnitieerd ben.

Reiki Usui

Reiki Usui is een oorspronkelijke healingmethode van Japanner Mikao Usui (1865-1926). Jose Antonio Machado, één van de 22 masters van de Usui Reiki Ryoho afstamming, sinds de dood van Hawayo Takata in 1980, heeft mij deze methode geleerd.

Reiki bestaat uit rei (‘geest’ of ‘ziel’) en ki (‘energie’ of ‘levenskracht’) en betekent universele levensenergie, ook wel prana genoemd. Reiki is een energetisch healing systeem dat door middel van handoplegging universele helende energie doorgeeft. Reiki heeft een harmoniserende werking op ieder deel van het menselijk wezen; op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau.

Rigpa Energetic Healing

Rigpa Energetic Healing is een Tibetaanse energetische healing methode. Duizenden jaren geleden is dit systeem ontstaan door Tibetaanse monniken en steeds onder hen doorgegeven. Tot 25 jaar geleden waren deze technieken nog verscholen en geheim, maar inmiddels zijn ze begonnen om het stap voor stap met de wereld te delen. Ook deze techniek heb ik van Jose Antonio Machado mogen leren.

Het Rigpa Energetic Healing systeem bestaat uit helende handelingen, gebaseerd op healing technieken van de ‘Medicin Buddha teachings’. De technieken werken zowel met universele energie als met de energie van de aarde. Rigpa Energetic Healing wordt ook wel het pad van vibrerende healing genoemd. Het zorgt voor een verhoogde trilling (energiefrequentie) bij een individu op zowel fysiek, metaal als energetisch niveau. Elke cel en orgaan trilt op een bepaalde frequentie. Als een orgaan gezond is, is de trillingsfrequentie in harmonie met de rest van het lichaam. Als de trillingsfrequentie is gewijzigd is de harmonie doorbroken en ervaren we ongemakken, pijn en ziektes. Rigpa Energetic Healing zorgt ervoor dat deze frequenties weer in hun natuurlijke staat van welzijn terugkeren.

Consultinformatie 

Het healing consult vindt plaats in een fijne rustige ruimte bij de YogaFarm aan de Sterrebosweg 1 in Dalfsen. Gemiddeld duurt een sessie anderhalf uur, en dit kost 50 euro. Eerst zullen we beginnen met een kort gesprek waarin jij nader toelicht waarvoor je komt. Samen proberen we jouw vraag, intentie voorafgaand aan de healing zo helder mogelijk te krijgen. Daarnaast kan ik je een oefening meegeven die jou, passend bij jouw vraag, in het dagelijks leven kan ondersteunen. Daarna mag je tijdens de healing op de massagetafel plaatsnemen, met je kleding aan en een deken over je heen en je ogen te sluiten, je volledig ontspannen, je openstellen en je overgeven aan de werking van de energie. Het is belangrijk dat je alles wat er gebeurt kunt toelaten en je verwachtingen probeert los te laten. Iedere healing is anders, de ene keer ervaar je weinig en een andere keer juist heel veel. Je mag erop vertrouwen dat de energie haar werk doet of je je er nou bewust van bent of niet.

Een healing werkt op het fysieke lichaam; lichamelijke klachten kunnen minder worden of zelfs verdwijnen. Maar het werkt ook op je mentale en geestelijke gesteldheid, op je emoties en je (spirituele) ontwikkeling. Vaak voel je je na een behandeling ontspannen en rustig. Je kunt ruimte gaan ervaren in je hoofd, rust in je lijf en vertrouwen in het leven. En een behandeling werkt dagen tot soms weken door.