Wat is healing?

Healing is een krachtige en effectieve behandeling, die je zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel kan helpen bij je genezing. Uitgangspunt is een holistisch perspectief dat de oorzaak van een onbalans of klacht (symptoom) dieper ligt. Energetische healing ondersteunt je om niet puur aan de oppervlakte van de klacht te blijven (symptoombestrijding), maar de dieper liggende oorzaak te helen. Het is een uitnodiging om te voelen wat dit signaal van onbalans je wilt laten zien in je leven en dit met liefdevolle aandacht te helen.

Tijdens een behandeling pas ik verschillende wijzen van healing toe; vanuit de Rigpa Energetic Healing, Dharma Shamanic System en Reiki Usui traditie, waarin ik geïnitieerd ben. Hieronder een korte impressie van de verschillende wijzen van healing. Wil je meer weten over hoe zo’n healingsessie eruit ziet en wat het voor jou kan betekenen? Ga dan naar ‘consultinformatie’.

Rigpa Energetic Healing

Rigpa Energetic Healing is een Tibetaanse energetische healing methode. Duizenden jaren geleden is dit systeem ontstaan door Tibetaanse monniken en steeds onder hen doorgegeven. Tot 25 jaar geleden waren deze technieken nog verscholen en geheim, maar inmiddels zijn ze begonnen om het stap voor stap met de wereld te delen. Deze techniek heb ik van Jose Antonio Machado mogen leren.

Het Rigpa Energetic Healing systeem bestaat uit helende handelingen, gebaseerd op healing technieken van de ‘Medicin Buddha teachings’. De technieken werken zowel met universele energie als met de energie van de aarde. Rigpa Energetic Healing wordt ook wel het pad van vibrerende healing genoemd. Het zorgt voor een verhoogde trilling (energiefrequentie) bij een individu op zowel fysiek, metaal als energetisch niveau. Elke cel en orgaan trilt op een bepaalde frequentie. Als een orgaan gezond is, is de trillingsfrequentie in harmonie met de rest van het lichaam. Als de trillingsfrequentie is gewijzigd is de harmonie doorbroken en ervaren we ongemakken, pijn en ziektes. Rigpa Energetic Healing zorgt ervoor dat deze frequenties weer in hun natuurlijke staat van welzijn terugkeren. Dit zorgt o.a. voor meer innerlijke rust, ruimte en vertrouwen.

Dharma Shamanic System

Dharma Shamanic System is een energetische geneeswijze. Het combineert de oeroude Tibetaanse geneeswijze met de traditionele geneeswijze van Australische aboriginal shamanen. Ook deze methode is aan mij overgedragen door Jose Antonio Machado.

Het werkt in eenheid samen met Universele energie en Moeder Aarde energie. Deze geneeswijze is zeer krachtig en dynamisch en helpt je om terug te keren naar je natuurlijke staat van innerlijke vrede en harmonie; vrij van angsten en stress. De methode zorgt er letterlijk voor dat pijnlijke en toxische herinneringen uit het verleden worden verwijdert uit je lichaam, geest en emotionele systeem. Het zorgt voor aanpassingen in je onderbewuste, door bijvoorbeeld met tijdslijnen te werken, dat een diep effect heeft op je dagelijkse leven. Je zult merken dat je makkelijker in het moment kunt leven, authentiek, vrij en vol levenslust.

Reiki Usui

Reiki Usui is een oorspronkelijke healingmethode van Japanner Mikao Usui (1865-1926). Jose Antonio Machado, één van de 22 masters van de Usui Reiki Ryoho afstamming, sinds de dood van Hawayo Takata in 1980, heeft mij deze methode geleerd.

Reiki bestaat uit rei (‘geest’ of ‘ziel’) en ki (‘energie’ of ‘levenskracht’) en betekent universele levensenergie, ook wel prana genoemd. Reiki is een energetisch healing systeem dat door middel van handoplegging universele helende energie doorgeeft. Reiki heeft een harmoniserende en vitaliserende werking op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau. Het Usui Reiki systeem is een eenvoudige, natuurlijke en zeer effectieve methode om Universele levensenergie over te dragen.