Crowdfunding ‘Voedselbos voor verbinding’

Deze winter wil ik graag samen met jou YogaFarm een impuls geven door de aanplant van een voedselbos! Met als hoofddoel om samen in verbinding met de natuur ervaringen op te doen en te leren. Van houderij naar laterij is het motto! We volgen het natuurlijke ritme, laten alles organisch groeien en we leren van de natuur door te observeren. Zo creëren we een plek voor verbinding en bewustzijn, waarbij de natuur centraal staat.

Wat gaan we doen?

Op dit moment bestaat de plek uit een hectare weiland met aangrenzend een groot stuk bos. Vanuit mijn achtergrond in biologisch dynamische landbouw en mijn liefde voor de natuur, wil ik graag deze twee werelden (natuur en landbouw) samen brengen door het om te vormen naar een voedselbos. Juist dat is de kracht; het verbinden van twee afgescheiden werelden, ook wel agro-ecologie genoemd.

Een voedselbos gaat uit van een compleet systeem, gebaseerd op ecologische principes van een natuurlijk bos. Het is een divers bos dat gerealiseerd wordt zonder input zoals (kunst)mest, vanuit focus op de opbouw van bodemvruchtbaarheid. Het voedselbos systeem is levend, biodivers, vochtregulerend, weerbaar en voedselrijk (fruit, noten, paddenstoelen, kruiden en eetbaar blad). Zo kan het bos ons van super gezond voedsel voorzien zonder afbreuk te doen aan de natuur. Het voedselbos is geen doel op zich maar juist een middel om onze relatie met de aarde te herstellen. En dat doen we door samen te planten, samen te oogsten en samen te eten. Maar voordat dat zover is zullen we een eerste impuls moeten geven om het voedselbos systeem op gang te krijgen. Deze winter gaan we daarom flink wat bomen planten en jij kunt meedoen!

Wat is hiervoor nodig?

De winter is de perfecte tijd om bomen te planten. Daarom willen we in januari en februari zoveel mogelijk boompjes in de grond zetten. Met de aanplant van een eerste hectare kunnen we een mooie start maken met het voedselbos. Zo kan het bestaande weiland zich de komende jaren versneld ontwikkelen naar een bosklimaat. Voor de aanleg en aanplant is in het totaal 15.000 euro nodig. Daarom start er vanaf maandag 18 november een crowdfudingsactie via voorjebuurt. Wil je meedoen? Ga dan naar https://voorjebuurt.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/1679/yogafarm

Hoe kun je concreet bijdragen?

Door te investeren in een struik, boom of een of meerdere voedselbosla(a)gen kun jij ervoor zorgen dat we een vitaal en voedselrijk bos realiseren. Zo kun je door je betrokkenheid, van dichtbij meemaken hoe snel zo’n omgeving regenereert en met je mede bosgenoten genieten van de eerste oogsten. Wil je je handen uit de mouwen steken? Dan ben je ook van harte welkom tijdens de plant- en meewerkdagen. Daarnaast kun jij in het seizoen 2020 een van de eersten zijn die bij YogaFarm overnacht of van de gemeenschapsruimte met leuke extra’s gebruik maakt.

  • Doneer een bedrag naar keuze vanaf 20 euro en wordt supporter van Yogafarm.
  • 40 euro: Koop een struik en blijf via de maandelijkse digitale nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen en wordt als eerste op de hoogte gesteld van alle activiteiten rondom het voedselbos.
  • 75 euro: Koop een boom en ontvang een uitnodiging voor het oogstfeest in de zomer van 2020. Een mooi moment om de plek te ervaren en samen de natuur te vieren. Met een rondleiding, hapje, drankje, kampvuur, en een gezellige crowd.
  • 125 euro: Boek als een van de eersten je overnachting voor 2 personen inclusief ontbijt en rondleiding in het seizoen 2020 (mei t/m sept).
  • 250 euro: Wordt cocreator van YogaFarm en koop een voedselboslaag (struik, fruit- en notenboom). Daarmee ben je uitgenodigd voor ‘het cocreatorsdiner’ in het voorjaar van 2020. Je ontvangt dan een heerlijk biologisch 3- gangendiner, waarmee YogaFarm jou in het zonnetje wil zetten. Uiteraard neem ik je mee het voedselbos in en is er alle tijd om uit te wisselen met alle cocreators van YogaFarm.
  • 500 euro: Boek voor je bedrijf, training of afdeling een voedselbosinspiratiedag (o.b.v. 10 personen) waarbij de gemeenschapsruimte de hele dag tot je beschikking staat en je een inspiratiesessie op maat in het voedselbos ontvangt. Ervaar de verbinding met de natuur, laat je inspireren en voeden! Inclusief uitgebreide biologische lunch en drankjes en hapjes gedurende de hele dag.

Hoe werkt dat dan praktisch?

Ga naar https://voorjebuurt.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/1679/yogafarm, doe een donatie naar keuze en ontvang daarvoor je gewenste tegenprestatie. Direct na de campagne ontvang je dan van mij een bericht met de nodige informatie. En voor het cocreatorsdiner en oogstfeest ontvang je tijdig een uitnodiging per mail.

Boek je via deze campagne een voedselbosinspiratiedag of boek je een overnachting dan kies je zelf een datum in het seizoen 2020 (van 1 mei 2020 tot oktober 2020) en geeft dat door via mail. Je kunt de datum direct na afloop van de crowdfundingcampagne tot en met het einde van het seizoen in 2020 vastleggen. Bij je boeking vermeld je dat je al via voorjebuurt betaald hebt. Vervolgens ontvang je via de mail of telefoon verdere instructies. Mocht je vragen hebben over de crowdfundingsvormen en het verzilveren van je bijdrage dan kun je contact opnemen via sephilips@yahoo.com of 0624856661.

Deel het project met je eigen crowd!

Ben je enthousiast over het project geworden en heb je besloten een bijdrage te leveren? Geweldig en daarvoor alvast heel veel dank! Het zou mooi zijn als er nog meer mensen meedoen. Daarom zou het super zijn wanneer je binnen je eigen crowd (bijvorbeeld via facebook, twitter, LinkedIn etc.) deelt dat je supporter/cocreator van YogaFarm bent!