Meteen naar de inhoud

Diepteontspanning in het thema ‘winterrust’ (3e advent)

  • door
Wanneer:
december 11, 2022 @ 19:00 – 20:30
2022-12-11T19:00:00+01:00
2022-12-11T20:30:00+01:00
Waar:
YogaFarm
Sterrebosweg 1
Kosten:
25 euro
Contact:
Sabine Philips
0624856661

Tijdens deze yoga nidra avond op de 3e adventszondag bereid je je voor op de midwintertijd (met de 12 heilige nachten) om nog dieper te ontspannen in deze stille tijd. Tevens biedt het je de mogelijkheid om je diepe intentie op onderbewustzijnsniveau te bekrachtigen.

Wat is yoga nidra?

Yoga Nidra is een effectieve techniek voor diepteontspanning, die het mogelijk maakt om je lichamelijk, geestelijk en emotioneel volkomen te ontspannen. Nidra betekent ‘slaap’ en Yoga Nidra dus de ‘slaap van de yogi’s’. Bij het beoefenen van Yoga Nidra pendelen lichaam en geest heen en weer tussen ontspanning en halfslaap. Terwijl het lichaam in slaaptoestand is, blijft het innerlijke bewustzijn helder wakker. Je gedachtestroom komt tot rust en in het lichaam treedt een gevoel van zwaarte op (alfa bewustzijn, ontspanning). Tegelijkertijd is Yoga Nidra ook activerend, zodat je je naderhand lichamelijk en geestelijk fris en helder voelt (theta bewustzijn, halfslaap). Hierdoor kun je tijdens de Yoga Nidra lichamelijke en geestelijke spanningen loslaten en blokkades doorbreken. Bewezen effecten van Yoga Nidra (bij regelmatige beoefening) zijn onder andere; kalmte, rust, weerbaarheid, verbeterde concentratie en creativiteit, versterkte intuïtie, en beter (in- en door)slapen.

Praktische info

De yoga Nidra sessie zelf duurt ongeveer 1 uur, maar zal in- en uitgeleid worden door middel van meditatie en muzikale begeleiding. Naderhand ontvang je een audio opname van de sessie zodat je het thuis zo vaak als je wilt kunt herhalen.

Deze avond is onderdeel van het programma ’40 daagse midwinterreis’ (voor meer info over het hele programma; ga in de agenda naar de startdag op 27 november). Het hart van deze reis is deze 12 heilige dagen en nachten. Doe je mee aan deze midwinterreis dan is het bij de prijs inbegrepen. Het is ook mogelijk om los aan dit event deel te nemen (kosten 25 euro of 45 euro i.c.m. yoga nidra tijdens de 1e advent)

Interesse? Geef je dan op via sephilips@yahoo.com of 06-24856661.