Yoga nidra, yoga voor diepteontspanning

Wanneer:
april 1, 2021 @ 19:30 – 20:45
2021-04-01T19:30:00+02:00
2021-04-01T20:45:00+02:00
Waar:
YogaFarm
Sterrebosweg 1
Kosten:
15 euro
Contact:
Sabine Philips
0624856661

Yoga Nidra is een effectieve techniek voor diepteontspanning, die het mogelijk maakt om je lichamelijk, geestelijk en emotioneel volkomen te ontspannen. Nidra betekent ‘slaap’ en Yoga Nidra dus de ‘slaap van de yogi’s’. Bij het beoefenen van Yoga Nidra pendelen lichaam en geest heen en weer tussen ontspanning en halfslaap. Terwijl het lichaam in slaaptoestand is, blijft het innerlijke bewustzijn helder wakker. Je gedachtestroom komt tot rust en in het lichaam treedt een gevoel van zwaarte op (alfa bewustzijn, ontspanning). Tegelijkertijd is Yoga Nidra ook activerend, zodat je je naderhand lichamelijk en geestelijk fris en helder voelt (theta bewustzijn, halfslaap). Hierdoor kun je tijdens de Yoga Nidra lichamelijke en geestelijke spanningen loslaten en blokkades doorbreken. Bewezen effecten van Yoga Nidra (bij regelmatige beoefening) zijn onder andere; kalmte, rust, weerbaarheid, verbeterde concentratie en creativiteit, versterkte intuïtie, en beter (in- en door)slapen .

Het is voor iedereen geschikt, maar in het bijzonder uitermate geschikt voor mensen met slaapproblemen, bij uitdagende en stressvolle situaties, bij een hoge bloedruk, bij angst, bij lichamelijke klachten (acuut en chronisch), bij chronische pijn en bij een burn-out. Maar ook gezonde mensen zonder bovenstaande klachten hebben baat bij Yoga Nidra. Het versterkt je afweersysteem en is een goede preventieve maatregel.

Het is gemakkelijk uit te voeren; je ligt ontspannen op een matje en het enige dat je moet doen is de begeleidende instructies opvolgen. Een Yoga Nidra sessie zelf duurt ongeveer 1 uur, maar zal in- en uitgeleid worden door muzikale begeleiding.

In verband met een beperkt aantal plekken vraag ik je om je bijtijds op te geven via sephilips@yahoo.com of 0624856661.