Natuurretraite ‘de natuur als leermeester’

Wanneer:
augustus 20, 2021 @ 17:00 – augustus 22, 2021 @ 11:00
2021-08-20T17:00:00+02:00
2021-08-22T11:00:00+02:00
Waar:
YogaFarm
Sterrebosweg
Kosten:
150 euro
Contact:
Sabine Philips (begeleider van het weekend)
0624856661

Tijdens dit weekend trek je jezelf even helemaal terug in de natuur in het bos bij YogaFarm. In stilte, zonder de dagelijkse afleidingen. Voorafgaand vraag ik je na te denken over de aanleiding/ jouw thema voor de retraite. Hiermee ga je dan het bos in om inzicht/ helderheid te verkrijgen. De natuur is je leermeester en ik zorg hierin voor de juiste ondersteuning.

Het weekend is in volledige stilte (m.u.v. de opening en afsluiting waarin je als je wilt kunt delen in de groep). Om de persoonlijke ruimte te bewaken is de groepsgrootte maximaal 4 personen. Ik vraag je aan het begin je telefoon in te leveren (ik blijf bereikbaar in geval van noodsituaties) en je wordt uitgenodigd om basic te pakken (ontvangt een paklijst).

Je slaapt onder een tarp/ in een tent op een zelfgekozen plek in het bos. Dit is jouw basis, bezinningsplek voor het weekend. Ik kom je hier dan steeds ophalen als er een meditatie/ yogasessie start, zodat je tijd even helemaal kunt vergeten. Om zo min mogelijk energie te gebruiken voor het eten zullen de maaltijden beperkt zijn en licht verteerbaar. Mocht je wegens gezondheidsredenen hierin aanpassingen nodig hebben dan overleggen we dat vooraf. Het globale programma is als volgt:

Vrijdag
– opening rond de vuurcirkel met een lichte maaltijdsoep (aankomst 17.00 uur)
– zoeken en installeren van de slaapplek in het bos

Zaterdag
– ochtendyoga: beweging en reininging in het bos, met naderhand sapontbijt
– overdag ZIJN in je eigen space (ontvangt een lunchpakket)
– begeleide avondmeditatie in de energie van de volle maan.

Zondag
– afsluiting rond de vuurcirkel (einde ongeveer 11.00 uur)

Als je geinteresseerd bent, en/of nog vragen hebt kun je mij mailen via sephilips@yahoo.com. Na inschrijving ontvang je een mail met paklijst, overzicht van de afspraken en een aantal bezinningsvragen ter voorbereiding.