Voorjaarsdagretraite ‘Ruimte scheppen en reinigen’

Wanneer:
maart 20, 2022 @ 10:00 – 16:00
2022-03-20T10:00:00+01:00
2022-03-20T16:00:00+01:00
Waar:
YogaFarm
Sterrebosweg 1
Dalfsen
Kosten:
75 (incl. lunch)
Contact:
Sabine Philips
0624856661

Sinds de Midwinter is het licht geleidelijk aan aan het terugkeren. Om ons heen beginnen we steeds meer de tekenen van de ontwakende natuur te ervaren. Maar dat ontwakingsproces staat natuurlijk niet los van onze eigen ontwikkeling. Alles wat in de winter in je binnenwereld is opgebouwd kan nu naar buiten. Dit vraagt om goede worteling, van waaruit we kunnen groeien. De kiemen zijn al opgekomen en beginnen steeds meer vorm te krijgen.Tijdens deze dag vieren we de lente en maken we verbinding met onze innerlijke kracht en zijn we ontvankelijk voor en geven we voeding aan de kiemen die in jou verder willen groeien.

Het duurt dan nog vier weken tot het Goede vrijdag en Pasen is. Dat is het moment waarop we onze volledige reis naar het licht, vanaf de langste nacht met Midwinter, hebben volbracht en als het ware herboren worden. Deze dag is er voor bedoeld om je met oefeningen te ondersteunen om de komende vier weken zelf thuis verder te gaan. Of en hoe intensief je hiermee verder wilt is aan jou. Het helpt je om geleidelijk aan het licht (het nieuwe dat nu opnieuw geboren wil worden) volledig te belichamen. Halverwege de vier weken, op zondagochtend 3 april, zou je ook nog mee kunnen doen aan een ondersteunende yoga nidra sessie (meer info: zie agenda).

Globale programma

In de ochtend leer je een aantal reinigings/ademhalingsoefeningen met ondersteunende lichaamshoudingen en bewegingen. Met de insteek dat je deze oefeningen eigen maakt om daar vervolgens de komende tijd (tot aan Pasen) zelf thuis mee verder te gaan. Ik zal je ook vertrouwd maken met een neusreinigingstechniek. Hiervoor kun je als je dat wilt bij mij een zogenaamde netipot met himalayazout aanschaffen.

Daarna krijg je een aangepaste ayurvedische lunch met aansluitend informatie over ondersteunende voeding (en recepten om mee te nemen) voor een goede voorjaarsreiniging. Als je geinteresseerd bent kun je na of voorafgaand aan deze dag een lever- en nierreiniging doen. Ik heb zelf goede ervaringen met de 7 daagse kuur via het aryurvedisch centrum in Witharen. Meer info zie:  zie https://www.ayu.nl/nieuws/leverkuur/ 

De middag staat meer in het teken van ontspanning en bewustzijnsverruiming. Dit doen we met behulp van yoga nidra, meditaties, mantras, een zelfreflectietechniek en passende rituelen. Uiteraard staat de natuur en de energie van het moment hierin centraal.

Planning dagretreat:

09.45 Inloop en ontvangst

10.00 Yoga, ademhaling en reinigingsoefeningen

12.00 Biologische (ayurvedische) lunch

12.45 Suggesties/ uitleg over (ayurvedische) voeding voor deze tijd.

13.15 Wandelen, vrije ruimte.

14.00 Yoga nidra, mantrazang, zelfreflectie, rituelen en meditatie

15.30 Afsluiting van het programma met thee en ruimte voor vragen.

 

Benodigheden:

  • Licht ontbijt voor 8.00 uur ’s ochtends (fruit oid)
  • Notitieboekje voor aantekeningen
  • Waterfles
  • Netipot + zout (voor reinigingsoefeningen). Je kunt deze bij mij voor 15 euro aanschaffen.

Nog vragen? Of je direct opgeven? Dat kan via sephilips@yahoo.com of 06-2485661 voor deze dag. Het maximale aantal deelnemers is 8 personen.